Friday, 18 May 2012

Hari bersejarah my en. Hubby

Hari ni sy tak keje. On leave sbb nak hadiri event kt tmpt keje MEH (my En. Hubby). Event tu event pemakaian pangkat. Alhamdulillah...akhirnya rasmi sudah beliau memakai pangkat. Sy kena hadirkan diri sbb wajib, isteri kena pakaikan pangkat di sebelah kiri. Sebelah kanan org atasannya yg pakaikan. Biar pun awal bulan 5 sy dah ambil cuti tapi sy tetap jugak ambil cuti utk hari ni sbb lebih bermakna isteri ada sama pada majlis tu. Takpe laa...apa org nak kata, kata laa... Janji sy ada di sisi MEH sempena hari bersejarah dia...

Sempat lagi possing berdua. Hehe...
                                                               
Petang semlm nasib baek sempat sy nak cari tudung utk match dgn baju kurung yg ingin sy pakai masa majlis MEH ni. Skg ni sy aim tudung Juma yg ada 2 atau 3 tones kaler. Nasib baek jumpa. Sy beli kat Jalan TAR. Sy saja jer pakai kaler ni sbb nak match dgn baju uniform MEH ni.

Ikotkan pagi ni mcm terlewat bangun. Tapi kami rushing bersiap. Sy mekap-mekap pun dalam kerete masa tunggu dia pergi berbaris. Dah laa mekap kegemaran tah mana letaknya... Pakai laa mekap lama yg ada tuh... Sib baek ok lagi.

Pastu...dalam pukul 10 am, sy dan para-para BAKAT baru utk kem Paya Jaras, Sungai Buloh ni (persatuan utk wife army) disajikan sarapan. Tak berapa plak nak menelannya sbb selepas MEH sy berbaris, sy dah melantak sarapan dulu dgn dia...hehe... Kuih karipap seketul jer yg sy tertelan. Time sarap, sy mkn nasi goreng sikit dgn teh 'o' nipis suam. Masa disajikan sarapan oleh mereka-mereka yg terpenting dalam majlis tu, disajikan plak dgn pelbagai jenis kuih-muih dan teh susu. Nak tak nak, telan laa jugak. Ye la, sy skg dalam tempoh berpantang minum teh susu ni. Diet la katakan...hehe...

Tak lama lepas tu, para-para BAKAT baru ni diarahkan turun ke area berlangsungnya majlis. Terketar-ketar tgn sy bila sampai giliran utk memakaikan pangkat di lengan baju MEH tu. Yg tak menahan tu, bila turn snap gambar, sempat sy senyum dengan menayangkan sebaris gigi sy...ngeeee.... :D ...Mcm tu laa kalau dah kaki kamera. Pantang disuakan kamera, steady laa mengukirkan senyuman...hehe...

Habis jer aturcara memakaikan pangkat, kami dijemput menikmati juadah. Tak sempat plak sy nak snap sbb maklum laa...mcm org baru. Kang amek gmbr, mcm poyo plak...huahahaha... Menunya nasi beriani. Sy makan sikit jer sbb sy bkn obvious sgt nak makan makanan macamtu. Klu nasi putih, sy laju...hehe...

Then lepas habis time menikmati juadah makanan tengahari, ada plak kek terletak kat depan...hehe... Rupanya meraikan besday utk anggota tentera yg lahir sekitar bulan April dan Mei.

Get ready nak memotong kek tu...hehe...

Ni la kek dia. Dikongsi potong dengan beberapa orang yang lain. Sengeh jer MEH neh...hehe... Sy sendiri tak jangka ada plak terselit agenda meraikan besday diorang...hehe... Sib baek laa bawa kamera.

Terselit plak 'bunga' kat tgh-tghnya. Depan badan MEH plak tuh...adehhh...

Dalam pukul 12.00 pm, bersurai laa semuanya... Diorg ni terus mengemas tempat event ni dgn pantas sekali. Syabas sy ucapkan. 

Kepada MEH... Tahniah syg... Harap-harap lepas ni ada rezeki kita untuk menimang cahayamata plak. InsyaAllah... :) ...Semoga dapat meningkatkan lagi mutu pekerjaan, k...amin.

-27 Jamadilakhir 1433 H~

2 comments:

  1. tahniah!
    sudah koperal..
    pas nie laju2 naik sarjan.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah yana! amin aminn! baru dpt reply komen yana, blog ni tah camner pening jap. sib baik dpt balik. kang sia2 jer terdelete.

      Delete